Σοκ στα ΑΤΜ ! Οι μειώσεις στις επικουρικές έφθασαν τελικά στο 50%

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ακόμη και οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων δεν υπερέβαιναν το 38%. Η πραγματικότητα όμως είναι αδυσώπητη. Καθώς σήμερα πολλοί συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι η μείωση στην επικουρική τους σύνταξη έφθασε το 50%!

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις επικουρικές του ιδιωτικού τομέα

Οι πιο μεγάλες μειώσεις καταγράφονται στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι περικοπές δε άφησαν αλώβητη καμία κοινωνική ομάδα ούτε τους δικαιούχους συντάξεων αναπηρίας , ούτε χηρείας. Να σημειωθεί

ότι μέση επικουρική σύνταξη για το πρώην ΕΤΕΑΜ ανέρχεται περίπου στα 164 ευρώ, κάτι που μεταφράζεται, πως στις περιπτώσεις που οι απώλειες προσέγγισαν το 50%, ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι είδαν την επικουρική τους σύνταξη να προσεγγίζει περίπου, τα 90 ευρώ.

Η επόμενη κατηγορία συνταξιούχων με τις μεγαλύτερες περικοπές είναι οι πρώην υπάλληλοι των τραπεζών, των οποίων το συνολικό άθροισμα της σύνταξής τους ξεπερνούσε το ποσό των 1.300 ευρώ. Αυτή η κατηγορία συνταξιούχων που αφορά κυρίως στους πρώην υπαλλήλους της Εμπορικής Τράπεζας και της ALPA BANK -πρώην Πίστεως- είδαν τις περικοπές στις συντάξεις τους να φθάνουν στο 35%.

Σημαντικές απώλειες είχαν και οι συνταξιούχοι του ταμείου ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων οι οποίες κυμάνθηκαν μεσοσταθμικά στο 30%, όπως και αυτοί του ταμείου εμποροϋπαλλήλων που σε περιπτώσεις οι περικοπές, προσέγγισαν ακόμη και το 40%.

Οι μόνοι που δεν είδαν μειώσεις στις συντάξεις τους είναι όσοι το συνολικό ποσό της σύνταξης τους δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ όπως και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ που παρά τις αντίθετες προβλέψεις, οι επικουρικές τους παρέμειναν άθικτες.

Ενημέρωση εκ των υστέρων

Επισημαίνεται ότι με το πακέτο μειώσεων του Σεπτεμβρίου έκλεισε ο δεύτερος κύκλος περικοπών που αφορούσε σε περίπου 150.000 συνταξιούχους. Απομένει το τρίτο πακέτο που έρχεται τον Οκτώβρη και το οποίο θα αφορά στον επανυπολογισμό 120.000 συντάξεων, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε τι ποσοστό από αυτές, θα υπάρξει περικοπή και σε πιο ύψος θα κυμανθεί.

Την ίδια στιγμή το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί – εκ των υστέρων- στη ανάρτηση της ιστοσελίδας του Οργανισμού των παλαιών και των νέων εκκαθαριστικών, ενώ θα αποσταλούν και σχετικές επιστολές όπου θα γνωστοποιείται στους συνταξιούχους το ακριβές ποσό τη μείωσης της επικουρικής τους σύνταξης. Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Το άρθρο Σοκ στα ΑΤΜ ! Οι μειώσεις στις επικουρικές έφθασαν τελικά στο 50% εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα