ΚΩΣ:Καταστηματάρχες πίσω από κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης & χασίς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη
Πίσω από τις βιτρίνες καταστήματος ηλεκτρικών-οικιακών ειδών και εστιατορίου, κρυβόταν κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης, χασίς και άλλων ναρκωτικών με τα οποία οργάνωναν νύχτες παραισθήσεων τουρίστες στα νυχτερινά καταστήματα και στα άλλα καταλύματα της Κω!

Μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην Αστυνομία του νησιού για τα συμβαίνοντα στο όμορφο νησί τους μήνες του καλοκαιριού, οργανώθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή και

αστυνομικών της Ρόδου κατά την οποία πέντε άτομα από τα οποία τέσσερις ΄Ελληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 62, 60, 32 ετών και μία 26χρονη γυναίκα) και μια 27χρονη Γεωργιανή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο ενάμιση έτος ο 62χρονος, με αρχηγικό ρόλο, είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στο «ξέπλυμα χρημάτων» που αποκόμιζαν, μέσω επιχειρήσεων που λειτουργούσαν τα μέλη της.

Μετά τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος, ακολούθησε και έρευνα σε σε σπίτια, αλλά και επιχειρήσεις που λειτουργούσαν και χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε ισάριθμες κατοικίες –διαμερίσματα και άλλες τρεις σε επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού-εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 κιλών και 921 γραμμαρίωνΠοσότητα κοκαΐνης 631,5 γραμμαρίωνΖυγαριά ακριβείαςΙ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέταΤο χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώΚινητά τηλέφωναΑτζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών

Το άρθρο ΚΩΣ:Καταστηματάρχες πίσω από κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης & χασίς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα