Σόιμπλε: Καμία βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει καμία βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «η Αθήνα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει». Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας

και των δανειστών μέχρι τα μεσάνυχτα». Όπως είπε, «το παλιό πρόγραμμα για την Ελλάδα με τον EFSFS έληξε και πλέον θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα με τον ESM, με διαφορετικούς όρους».

Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε πριν από λίγο ότι «η επιστολή που απέστειλε προς του θεσμούς ο πρωθυπουργός περιέχει στοιχεία που θα είναι δύσκολο να γίνουν δεκτά τουλάχιστον από κάποιες κυβερνήσεις».

«Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Η επιστολή αναφέρει, για παράδειγμα, μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας από το φθινόπωρο. Είναι μόνο μια πρόταση, τίποτα παραπάνω», συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Δεν πιστεύω ότι το Eurogroup πια δίνει πίστη σε αυτές τις υποσχέσεις έτσι απλά. Παρεμπιπτόντως, ζητούν την παράταση του προγράμματος, που έχει ήδη λήξει», ανέφερε εκτός των άλλων ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα