Σόιμπλε: Είμαι αισιόδοξος για το PSI

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βαυαρική τηλεόραση σχετικά με την πορεία ανταλλαγής ομολόγων.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε, πως «χρειαζόμαστε την πλειοψηφία των δύο τρίτων. Μετά απ’ αυτό μπορεί η Ελλάδα να δεσμεύσει τους υπόλοιπους πιστωτές βασιζόμενοι στην απόφαση της

πλειοψηφία τους».

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναμένει έγκριση από τις πιστώτριες τράπεζες στην Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «πρόβλεψη μου είναι ότι υπάρχει επαρκής πλειοψηφία πιστωτών που θα δεχθεί τη συγκεκριμένη προσφορά».

«Ζυγίζοντας όλα τους κινδύνους, η προσφορά είναι τέτοια που θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ακόμα και αν προβλέπει κούρεμα της τάξης του 53,5% και χαμηλότερα επιτόκια», πρόσθεσε.

«Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη το βράδυ. Την Παρασκευή το πρωί θα ξέρουμε αν έχουμε πετύχει το στόχο. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη διαδικασία θα συμμετάσχει επαρκής αριθμός τραπεζών, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα