«Σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης από ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σαφείς εντολές έχει αφήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκεται για διαλέξεις στις ΗΠΑ , για σκληρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης για το «καυτό» πρόβλημα των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας.

Στο Μοσχάτο επισημαίνουν ότι επί διακυβέρνησης Ν.Δ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ πλειστηριασμός 1ης κατοικίας και επιτίθενται στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι εξαπάτησε τους πολίτες

με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και γι’ αυτό θα υποστεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της «γαλάζιας» παράταξης μιλούν για προσχηματική δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση από το Μέγαρο Μαξίμου και συνδέουν το όλο ζήτημα με τις αντιδράσεις, που όπως λένε, θα υπάρξουν στο κόμμα του πρωθυπουργού στο Συνέδριο. «Στόχος της δέσμευσης είναι μονάχα να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, μέχρι τη Δευτέρα θα το έχει ξεχάσει» λένε χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν την πρόταση Μητσοτάκη που παρουσιάστηκε στη Συμφωνία Αλήθειας στη ΔΕΘ για το θέμα των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας, όπου προβλέπεται η μείωση του ιδιωτικού χρέους. «Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017» υπογραμμίζουν στο Μοσχάτο.

Οι διαλέξεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στη Βοστώνη για να προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις για τη «Λυδία Λίθο» της οικονομικής κρίσης από το βήμα της Σχολής «Fletcher» του Πανεπιστημίου Tufts, όπου λειτουργεί η έδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Τον κ. Μητσοτάκη θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης. Πρόκειται για στέλεχος του επιτελείου της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υψηλό κυβερνητικό πόστο σε περίπτωση εκλογικής νίκης των Δημοκρατικών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσει να επαναδιατυπώσει σε ένα διεθνές κοινό τις απόψεις του για ένα νέο μείγμα πολιτικής και μια νέα Συμφωνία με τους δανειστές, που θα στηρίζεται στην αποκλιμάκωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Το άρθρο «Σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης από ΝΔ για τους πλειστηριασμούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα