Η εισαγγελέας Τσατάνη ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στα Εξάρχεια ; (pics&video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που έγινες χθες το βράδυ στις 11:45 περίπου, στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, έχει προκαλέσει αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης. Το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» ή εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη ;

Η έκρηξη

έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» είχε γίνει στόχος επίθεσης με μολότοφ και το 2008, αλλά σε ότι αφορά στην χθεσινή επίθεση υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν τελικά οι βομβιστές στόχευαν στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, ή στο σπίτι της εισαγγελέας Εφετών.

Καθώς στο ίδιο κτίριο, βρίσκεται το σπίτι της κ. Τσατάνη που πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου. Τους εν λόγω προβληματισμούς εντείνει η δήλωση του δικηγόρου της εισαγγελέως κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος τόνισε ότι η έκρηξη έγινε «στην είσοδο της οικίας τις εισαγγελέως» ενώ επεσήμανε ότι η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας της αλλά αντί για αυτό, είχε μειωθεί η αστυνομική δύναμη που την προστάτευε.

Την βομβιστική επίθεση την είχε προαναγγείλει άγνωστος με τηλεφώνημά του στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 22:22 το βράδυ προειδοποιώντας ότι «δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα «, και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ ο βομβιστικός μηχανισμός εξερράγη ελάχιστα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που εξετάζεται από τις αρχές είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας, σε αυτοκίνητο που ανήκει σε αστυνομικό, ο οποίος εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.

δείτε φώτο από το σπίτι της κ. Τσατάνη

Το άρθρο Η εισαγγελέας Τσατάνη ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στα Εξάρχεια ; (pics&video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα