Μέρκελ-Ολάντ: Κάλεσμα σε Πούτιν για εκεχειρία στη Συρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Να εργαστεί για την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Γάλλο προέδρου, ο Φ. Ολάντ υπενθύμισε στον πρόεδρο Πούτιν την αναγκαιότητα μιας εκεχειρίας στη Συρία προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση

της ανθρωπιστικής βοήθειας, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης για την ουκρανική κρίση, θέση που στήριξε και η Γερμανίδα καγκελάριος.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την συνδιάσκεψη, τονίζοντας ότι ο Β. Πούτιν εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή έκβαση των συνομιλιών για το Συριακό.

Στο δελτίο Τύπου του Κρεμλίνου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και των ΗΠΑ που έχει προγραμματιστεί για την 15η Οκτωβρίου στη Λοζάνη θα αποδώσει καρπούς από την άποψη ότι θα υπάρξει πραγματική βοήθεια για την επίτευξη μια λύσης στη συριακή κρίση”.

Το άρθρο Μέρκελ-Ολάντ: Κάλεσμα σε Πούτιν για εκεχειρία στη Συρία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα