Σκληρό ροκ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του Χρήστου Κούτρα

Να πείσει πως η Νέα Δημοκρατία είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να κυβερνήσει επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως απάντησε στις κυβερνητικές διαρροές περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και είπε πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και θα κυβερνήσει. Ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε πως πρέπει να εφαρμόσει σκληρό

ροκ και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. «Είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Πλήττεται η οικονομία, πλήττεται η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς», δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Στη Συγγρού κυριαρχεί αγωνία για την πραγματική οικονομία και τις συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι δείκτες της οικονομίας χειροτερεύουν και ο φόβος είναι πως η χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ με τις προτάσεις της κυβέρνησης θα μειωθεί κι άλλο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Στη ΝΔ θεωρούν πως η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα μέτωπα, ενώ εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τους χειρισμούς στο προσφυγικό και κυρίως μήπως η Ελλάδα βρεθεί προ τετελεσμένων, τα οποία δύσκολα ανατρέπονται στη συνέχεια. Στη Συγγρού πιστεύουν πως η κυβέρνηση δε λειτουργεί, κινείται μόνο επικοινωνιακά και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας. Το μίγμα είναι εκρηκτικό πιστεύουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι ανίκανοι να δώσουν λύσεις.

Μετακόμιση με ενοίκιο 9.800 ευρώ τον μήνα από 95.000 ευρώ
Το κτήριο που επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και το ανακοίνωσε ο ίδιος με μια ανάρτηση στο Facebook: «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας. Έχω εντολή για οικονομική εξυγίανση στη Νέα Δημοκρατία με διαφάνεια και σεβασμό στο φορολογούμενο. Η Ν.Δ. μετακομίζει και από 95.000 ευρώ ενοίκιο που πλήρωνε μέχρι σήμερα, θα πληρώνει 9.800 ευρώ». Η Νέα Δημοκρατία θα μετακομίσει στην Πειραιώς στον αριθμό 62. Πρόκειται για ένα κτήριο 2312 τετραγωνικά μέτρα με 32 θέσεις στάθμευσης. Η μετακόμιση θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα γιατί στο κτήριο πρέπει να γίνουν τεχνικές βελτιώσεις και διαρρύθμιση χώρων, ώστε να καταστεί λειτουργικό.

Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης προχωράει και στην ανανέωση των οργάνων του κόμματος και για το πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ θα προτείνει να αποτελείται από τα εξής στελέχη: Οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο κύριος Ανδρέας Παπαμιμίκος, αλλά και ο αναπληρωτής γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Θόδωρος Φορτσάκης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης, η Νίκη Κεραμέως, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Τσιάρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα