Με 500 ευρώ τον μήνα για 9 μήνες εργασία σε 50άρηδες

Του Γιώργου Αυτιά

Να λοιπόν που ο ΟΑΕΔ ξεκινάει πρόγραμμα προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων για 15.000 θέσεις εργασίας. Έτσι λοιπόν, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα καλύπτει το 50% του μηνιαίου μισθού και των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που θα προβούν σε προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών. Οι θέσεις αυτές θα είναι πλήρους απασχόλησης για εννέα μήνες. Στόχος του προγράμματος είναι να καλυφθούν συνολικά 15.000 θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 9 μήνες

με δυνατότητα επιμήκυνσης άλλων 9 μηνών. Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί έως 50% τον μηνιαίο μισθό, αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές, με ανώτατο όριο στα 500 ευρώ τον μήνα. Υπάρχουν και προϋποθέσεις.

Οι επιχειρήσεις που θα μπουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μη μειώσουν τις θέσεις εργασίας, ούτε να αλλάξουν το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού τους σε όλο το διάστημα της επιχορήγησης και για ένα τρίμηνο μετά τη λήξη του προγράμματος. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν επιχειρήσεις που κατά το προηγούμενο 12μηνο δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού. Αιτήσεις θα γίνονται στους κατά τόπους ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα