Σκληρό εξώφυλλο Economist: Ο Τραμπ δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Τραμπ «δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ». Αυτός είναι ο σκληρός τίτλος στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Economist.

Με ένα άρθρο μέσω του οποίου ασκεί σφοδρή κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, ο συντάκτης αναφέρεται στην επίθεση στο Σάρλοτσβιλ όπου ακροδεξιός διαδηλωτής πάτησε με το αυτοκίνητο του δεκάδες αντιφασίστες σκοτώνοντας μια γυναίκα.

Στο

εξώφυλλο ο Τραμπ κρατά ένα λευκό χωνί για να βγάλει λόγο, μόνο που το χωνί αυτό είναι μια λευκή κουκούλα τη Κου Κλουξ Κλαν.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η τελευταία δήλωσή του Τραμπ με την οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τα επεισόδια «δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποια από τις δύο είναι πιο κοντά στην καρδιά του», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ακροδεξιός.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ο συντάκτης, ο Τραμπ «είναι πολύ μακριά από το να είναι ο σωτήρας των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρός τους είναι πολιτικά ανάρμοστος, ανήθικος και με ταμπεραμέντο που δεν ταιριάζει στη θέση του».

Υπενθυμίζει μάλιστα, πως ότι την ώρα που τον εγκατέλειπαν τα μέλη του επιχειρηματικού συμβουλίου, το οποίο υποχρεώθηκε να διαλύσει, τον στήριξε ο πρώην επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιούκ.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει καθήκον να ενώνει το έθνος. «Ο κ. Τραμπ δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ο Τραμπ ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του».

Παρόμοιο πρωτοσέλιδο και για το περιοδικό New Yorker, που υπό τον τίτλο «Φωνακλάς», δείχνει τον Τραμπ να φυσά με δύναμη ένα πανί πλοίου που έχει σχήμα σαν την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν. «Η αδύναμη καταδίκη του προέδρου Τραμπ προς τις ομάδες μίσους, σαν να μην ήθελε να τους χάσει από ψηφοφόρους, με προκάλεσε να σχεδιάσω αυτό» δήλωσε ο σκιτσογράφος David Plunkert.

Το άρθρο Σκληρό εξώφυλλο Economist: Ο Τραμπ δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα