Σήμερα τα… σπουδαία για Εφραίμ

Σήμερα στις 10.00 το πρωί θα επανεξεταστεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνο Δοκουσλή, μέχρι τις 10.00 θα έχει εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Να υπενθυμιστεί, πως στον ηγούμενο Εφραίμ

διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Από την άλλη πλευρά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους θα αποστείλει επιστολή συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, ενώ θα απευθυνθεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκειμένου να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το Άγιο Όρος θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία θα εκφράζει τη δυσφορία της για την «μη τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα