Σγουρός: Να αναλάβει το Πεδίον του Άρεως ο δήμος Αθηναίων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η λειτουργία του Πεδίου του Άρεως προϋποθέτει υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, τις οποίες διαθέτει ο Δήμος και δεν υπάρχουν στην Περιφέρεια Αττικής», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος έχει προτείνει κατ’ επανάληψη τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη για να γίνει αυτό χρειάζεται τη συμφωνία του Δήμου και τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος από την Κυβέρνηση. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για τη ρύθμιση

του θέματος δεν έχει υπάρξει από την Κυβέρνηση και το Δήμο η εκδήλωση του ανάλογου ενδιαφέροντος, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

«Όσον αφορά στα θέματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των περιθωριακών στοιχείων που καταφεύγουν στο Πάρκο, είναι ζητήματα που ανάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο κατ’ επανάληψη έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν για την αντιμετώπισή τους και το οποίο το ίδιο πρέπει να πράξει και τώρα. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, αφού πολλοί άστεγοι καταφεύγουν σε αυτούς και δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα και τη δημόσια υγεία», επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της περιφέρειας Αττικής.

«Καλώ άμεσα την Κυβέρνηση και το Δήμο Αθηναίων να αποδεχτούν και να υλοποιήσουν την πρόταση που έχω κάνει για μεταφορά του Πεδίου του Άρεως στο Δήμο Αθηναίων, αφού ο Δήμος διαθέτει υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου που μπορούν να αξιοποιήσουν τους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Πάρκου. Η πρόταση αυτή δε, δεν αποτελεί πρωτοτυπία αφού σε όλη την Ευρώπη τα αντίστοιχα πάρκα ανήκουν στους κατά τόπους Δήμους. Δυστυχώς, όμως στην Ελλάδα το αυτονόητο είναι είδος εν ανεπαρκεία», τονίζει εμφατικά ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής.

Το άρθρο Σγουρός: Να αναλάβει το Πεδίον του Άρεως ο δήμος Αθηναίων εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα