Χαρδούβελης: Σταδιακά θα εξαλείψουμε τα έκτακτα μέτρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλαγές στη φορολογία με, ελάφρυνση των έκτακτων μέτρων, και καταπολέμηση της ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα προβεί σε κρίσιμες αλλαγές στη φορολογική πολιτική», ενώ τόνισε ότι «σταδιακά θα εξαλείψουμε τα έκτακτα μέτρα».

Παραθέτοντας ορισμένες από τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν έκανε λόγο για χρήση

συστημάτων που θα επιτρέπουν στο Δημόσιο να ενεργεί με προληπτική και όχι κατασταλτική φιλοσοφία μέσω της αξιοποίησης ηλεκτρονικών συστημάτων όπως για παράδειγμα η διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης σε πραγματικό χρόνο με τις ταμειακές μηχανές ή το περιουσιολόγιο κάθε φορολογούμενου.

Ο ίδιος εξήγησε πως προωθούνται αλλαγές στα ποσά των προστίμων έτσι ώστε αυτά να μπορούν να εισπραχθούν και να μην υπάρχουν μεγάλα ποσά που δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν από τους παραβάτες. Ο κ. Χαρδούβελης μίλησε για ανταμοιβή των συνεπών φορολογουμένων και άμεση ενίσχυση του δυναμικού των ελεγκτών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το 2014 αναμένεται να είναι το πρώτο έτος με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στην αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις και της επιστροφής χρημάτων από το εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης εκτός από την έγκριση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ από το Eurogroup της Δευτέρας (τυπικώς από το ESM), εξασφάλισε ατύπως και το «πράσινο φως» για τη νέα έκδοση ομολόγου, τριετούς διάρκειας, και σύμφωνα με πληροφορίες ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ.

Η έξοδος στις αγορές θεωρείται ένα πρόσθετο διαπραγματευτικό χαρτί στις διαβουλεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν αύριο, το απόγευμα, Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ο τρόπος κάλυψης της «τρύπας» ως 1 δισ. ευρώ από τις (γνωστές και τις αναμενόμενες) αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί κ.ά.) αλλά και η πρόταση της κυβέρνησης για ενιαία ρύθμιση από 48 ως 100 δόσεις για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το άρθρο Χαρδούβελης: Σταδιακά θα εξαλείψουμε τα έκτακτα μέτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα