Σεργκέι Λαβρόφ κατά «φίλων της Συρίας»

Σε ομιλία του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε σε έντονο ύφος ότι ένα τμήμα της διεθνούς κοινότητας, εμμένοντας στη σύγκληση της αυτόκλητης «Ομάδας φίλων της Συρίας», ακολουθεί έναν προβοκατόρικο δρόμο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η «ομάδα» αυτή εμποδίζει τον τερματισμό της βίας στη Συρία, εκτιμά ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος θεωρεί ότι ο προτεινόμενος έξωθεν εξοπλισμός των αντικαθεστωτικών δεν θα οδηγήσει σε λύση του προβλήματος, αλλά αντιθέτως σε μια μακροχρόνια αιματηρή διένεξη. Κατά τον

κ. Λαβρόφ αυτό βέβαια είναι και το επιθυμητό αποτέλεσμα των δυτικών δυνάμεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα επισύρει κατ’ ανάγκην την έξωθεν παρέμβαση για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Ως παράδειγμα δε των επιχειρημάτων του ο Ρώσος ΥΠΕΞ έφερε τη Λιβύη, όπου δημιουργήθηκε ένα «ελεγχόμενο χάος», ιδανικό για εξωτερικές παρεμβάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε δημιουργία ανανεωμένου λιβυκού κράτους, παρά μόνο περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής, καθώς τώρα προωθείται η διάσπαση του Μαλί.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα