Ένα όμορφο ταξίδι

Αν έλεγες το καλοκαίρι που μας πέρασε, στους ανθρώπους και στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι θα φτάσει στους «8» του Champions League η κυπριακή ομάδα, και ότι η «αυλαία» της πορείας θα έπεφτε στο «Μπερναμπέου» κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, το λιγότερο που θα σου πρότειναν θα ήταν... μία επείγουσα επίσκεψη στο ψυχιατρείο.

Κι όμως η πορεία της ομάδας του Ιβάν

Γιοβάνοβιτς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έριξε «αυλαία» χθες στην Μαδρίτη, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν το τελικό σκορ κόντρα στη «βασίλισσα» (5-2). Η κυπριακή ομάδα έζησε το πιο γλυκό ταξίδι και το έζησε σε όλο του το μεγαλείο, φθάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί βέβαια από την κλήρωση για την φάση των «8», όταν στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» κλείδωσαν την πρόκριση στα ημιτελικά με την νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ (0-3), αποδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα με όμορφο πλασέ στο 66' και ο Σολάρι με πέναλτι στο 83' πέτυχαν τα γκολ του ΑΠΟΕΛ και θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά τους ότι κάποτε σκόραραν κατά της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου».

Για την ιστορία, οι Ρονάλντο (25', 76’), Κακά (36’), Καγεχόν (80’) και Ντι Μαρία (85’) ήταν οι σκόρερ της άνετης επικράτησης της "βασίλισσας" επί του αξιόμαχου ΑΠΟΕΛ. Η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης την Μπάγερν Μονάχου, ζευγάρι το οποίο διαφαινόταν μετά την κλήρωση της Νιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα