Γκίντερ Γκρας κατά Ισραήλ

Ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκίντερ Γκρας εξέδωσε ένα ποίημα με τον τίτλο «Τι πρέπει να ειπωθεί», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει το Ισραήλ απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Στο ποίημα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, τονίζει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ισραήλ να εξαπολύσει στρατιωτικές επιθέσεις

εναντίον του Ιράν, καταγγέλλει την πώληση γερμανικών όπλων σ’ αυτό και ξεκαθαρίζει ότι το ναζιστικό παρελθόν της χώρας του και το Ολοκαύτωμα δεν αποτελούν δικαιολογία για την σιωπή, που επικρατεί τώρα για τα πυρηνικά του κράτους της Μ. Ανατολής.

Όπως είναι φυσικό για μια χώρα με το παρελθόν της Γερμανίας, το ποίημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με την εφημερίδα Die Welt να αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο Γκρας είναι το αρχέτυπο του μορφωμένου αντισημίτη που έχει καλές προθέσεις απέναντι στους Εβραίους. Τον κατατρύχουν οι τύψεις και η ντροπή και παράλληλα τον ωθεί η επιθυμία του να αποτιμήσει την ιστορία». Βεβαία, οι αντισημιτικές διαθέσεις του Γκρας είναι γνωστές, αρχής γενομένης από τη νεότητά του, καθώς 17 ετών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ενταχθεί εθελοντικά στα Ες-Ες.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα