Σε κρίση το ΠΑΣΟΚ, απουσίες από την Κ.Ο.

Δεν έπεισε η τηλεοπτική παρέμβαση Βενιζέλου για τη «λίστα Λαγκάρντ» με τον πρόεδρο του κινήματος να προσπαθεί να αντιστρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, συγκαλώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος σε μια εκ των κρισιμότερων συνεδριάσεων. Δύο ηχερές απουσίες εκ τον συνολικά εννέα βουλευτών που δεν παρέστησαν. Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης δεν έδωσαν το «παρών».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του σε όσα του καταλογίζουν σχετικά με τη περίφημη λίστα που πηγαινοερχόταν μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και το ΣΔΟΕ: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠαΣοΚ βοηθούν την κυβέρνηση είναι ανόητοι. Αν πιστεύουν ότι έτσι θα κλονίσουν την κυβέρνηση είναι πονηροί. Αν θέλουν να κτυπήσουν εμένα ξέρω να σηκώνω βάρη με βάση το δημόσιο συμφέρον και με όπλο την αλήθεια που σαρώνει κάθε συνωμοσιολογία. Δεν χειρίστηκα κανένα θέμα με δημαγωγικό τρόπο» υποστήριξε, ζητώντας η λίστα να έρθει στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.  

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε με σκληρά λόγια για τον Γιάννη Ραγκούση χωρίς, όμως, να τον αναφέρει ονομαστικά. «Λυπάμαι γιατί κάποιοι που εδώ και καιρό βρίσκονται εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν με τα προβλήματά της. Κάποιοι με τεράστια πολιτική ευθύνη που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας να μην μας ζητάνε τώρα τα ρέστα», είπε. 

Αναφερόμενος στα θέματα της διακυβέρνησης έθεσε του άξονες για τη ψήφιση του πακέτου μέτρων εισηγούμενος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος: «Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής»,  επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αν δεν κλείσει οριστικά το πακέτο ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι το τελευταίο σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, αν δεν φανεί ότι τηρούνται τα ελάχιστα όρια για δίκαιη κατανομή των βαρών αν δεν υπάρξει κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίβαρο, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή γιατί δεν θα μπορούν να συνδεθούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους εταίρους καλώντας τους να δείξουν έμπρακτα την υποχρέωση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα: «Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι απλά οικονομικό. Είναι κοινωνικό , πολιτικό, θεσμικό και γεωπολιτικό», σημείωσε.

Για ακόμα μια φορά τόνισε πως τα περιθώρια στενεύουν εκφράζοντας την ανησυχία του. 

Δικαιολογημένα απουσίαζαν η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, Δ. Σαλτούρος , Θ.Μωραϊτης, Χρ. Αηδόνης και Μάρκος Μπόλαρης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα