Τουρκία: "πράσινο φως" για επιχειρήσεις εκτός συνόρων

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το αίτημα της κυβέρνησης για πραγματοποιήση στρατιωτικών επιχειρήσεων εκτός συνόρων, εάν η κυβέρνηση κρίνει κάτι τέτοιο απαραίτητο.

Το αίτημα εγκρίθηκε με 320 ψήφους υπέρ και 129 κατά, σε σύνολο 550 εδρών στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο, η Τουρκία δεν έχει λάβει καμιά εξήγηση ούτε συγγνώμη από τη Συρία μετά το επεισόδιο.

«Δεν ακούσαμε τίποτε διμερώς. Ακούσαμε

απλώς κάποιες δηλώσεις στον Τύπο, αυτό είναι όλο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην πρόταση της, η κυβέρνηση Ερντογάν τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κλιμακώνεται η αρνητική επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία τόσο επί της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όσο και επί της εθνικής μας ασφάλειας».

«Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το άρθρο 92 του Συντάγματος ζητώ να δοθεί άδεια διάρκειας ενός έτους για αποστολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και για πραγματοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, με τον όρο ότι το μέγεθος, το περιεχόμενο, η ποσότητα και ο χρόνος της αποστολής θα ορισθούν εκ μέρους της κυβέρνησης» ανέφερε στην πρότασή του ο τούρκος πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα