Γκίλμπερτ & Τζορτζ ξανά στην Αθήνα

Η καρδιά του καλλιτεχνικού Λονδίνου χτυπά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θησείο, όπου η γκαλερί BERNIER/ELIADES υποδέχεται απόψε δύο γνήσιους εκπροσώπους της «καλλιτεχνικής Μέκκας», τους Gilbert & George.

Το δαιμόνιο δίδυμο επιστρέφει για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της νέας δουλειάς τους με τίτλο «London Pictures».

Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια οι δύο καλλιτέχνες, ντυμένοι με τα χαρακτηριστικά τουίντ κουστούμια τους, αρχίζουν με μεγάλη προθυμία τη συζήτηση γελαστοί, ήρεμοι και αστειευόμενοι

για την προσιτή τιμή στην οποία πωλούν τον κατάλογο της έκθεσης. Η ελευθερία της έκφρασης, τόσο σε επίπεδο πολιτικό, όσο και καλλιτεχνικό, είναι το θέμα στο οποίο επανέρχονται, καθώς τα ίδια τα έργα τους την προτάσσουν, αφού δημιουργήθηκαν από τίτλους εφημερίδων που πληροφορούν απερίφραστα για την σύγχρονη πραγματικότητα της αγγλικής πρωτεύουσας.
Πίνακες μεγάλων διαστάσεων, καθένας από τους οποίους αποτελεί ένα κολάζ τίτλων στους οποίους επαναλαμβάνεται μια λέξη κάθε φορά: «δράστης», «όπλο», «φοιτητές», «Λονδίνο», «σεξουαλική παρενόχληση», «μάνα». Το φόντο πάνω στο οποίο τυπώνονται οι τίτλοι συνθέτουν φωτογραφημένα σπίτια, δρόμοι, δαντελένιες κουρτίνες, αλλά και το βλέμμα των ίδιων των καλλιτεχνών που κοιτάζει, διαπεραστικό, το αστικό δράμα του Λονδίνου. Ένα ασπρόμαυρο καλειδοσκόπιο με τις λέξεις-κλειδιά των τίτλων βαμμένες κόκκινες για να κατευθύνουν τον θεατή.

Η έκθεση εγκαινιάζεται απόψε στις 8μμ και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Κάκια Θεοχάρη

Φωτό: by Boris Kirpotin

Keywords
Τυχαία Θέματα