Σε κλοιό ασφαλείας oi εκλογές στη Νιγηρία λόγω Μπόκο Χαράμ

Μέσα σε κλοιό ασφαλείας, λόγω των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ, διεξάγονται οι εκλογές στη Νιγηρία, οι οποίες θα παραταθούν έως αύριο Κυριακή, και αυτό γιατί υπήρξαν τεχνικά προβλήματα σε εκλογικά, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της Νιγηρίας.

«Στα εκλογικά τμήματα όπου η εγγραφή ανεστάλη για την επομένη, όπως προβλέπουν οι ισχύοντες κανόνες, θα γίνουν διευθετήσεις ώστε οι εκλογείς να ψηφίσουν αύριο» δήλωσε ο επίτροπος Κρις Γιμόγκα μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αμπούτζα.

Σημειώνεται

ότι περίπου 69 εκατομμύρια πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, επί συνόλου 173 εκατ. κατοίκων, κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και τη νέα Βουλή της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Μαύρη Ήπειρο.

Oι Νιγηριανοί θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας τους, η οποία υποφέρει τα τελευταία χρόνια από την ισλαμιστική βία, τη διαφθορά και τους τελευταίους μήνες από την πτώση παγκοσμίως της τιμής του πετρελαίου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με στόχο να αποτρέψουν όσο αυτό είναι δυνατό, επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, η οποία πρόσφατα δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην εκλογική διαδικασία, όμως η δύναμή της έχει περιοριστεί από τις επιτυχίες του στρατού της Νιγηρίας και των γύρω χωρών, το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα