Χαοτική η κατάσταση στην Υεμένη

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη, με τις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών Χούτι, που έχουν καταλάβει κατά κάποιο τρόπο την εξουσία σε μέρος της χώρας, και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον προηγούμενο πρόεδρο της Υεμένης, που εξεδίωξαν οι Χούτι. Οι δυνάμεις του πρώην προέδρου της Υεμένης υποστηρίζονται από την Σαουδική Αραβία με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και κτυπήματα στόχων.

Στο μεταξύ με τη

βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας, απομακρύνονται διπλωμάτες και το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών από τη Σαναά, αλλά και ξένοι υπήκοοι. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημου που 54 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους στο Άντεν από συγκρούσεις ενόπλων ομάδων.

Από την πλευρά του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν ξεκαθάρισε στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις «έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια» στη χώρα.

Δηλώσεις έκανε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Υεμένης Ράμπο Μανσούρ Χάτι, τονίζοντας ότι η επέμβαση του συνασπισμού υπό το Ριάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη πρέπει να συνεχιστεί μέχρι εκείνοι «να παραδοθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα