Σε εξέλιξη νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η νέα τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Το κρίσιμο θέμα της η τελευταία πρόταση των εταίρων που δεν γίνεται αποδεκτή

από την κυβέρνηση και βέβαια η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά και η οποία όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει βάση για να συζητηθεί μια συμφωνία.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση στο ίδιο υψηλό πολιτικό επίπεδο για να υπάρξει άμεση πολιτική λύση του θέματος και αποκατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία ασφυκτιά κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων που υπάρχουν αλλά και από την πολιτική που έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα η πλευρά των εταίρων μας.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα της ελληνικής πρότασης και θα ζητήσει επ’ αυτού την τοποθέτηση των δύο ηγετών, καθώς μόνο σε αυτή μπορεί να γίνει συζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται από την πλευρά των δύο ηγετών να γίνει πρόταση για την παράταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος μέχρι και τον Σεπτέμβριο και να ανοίξει η διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης τον Οκτώβριο ή το νωρίτερο στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είπε περιθώριο του συνεδρίου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί τελεσίγραφο.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα