Βενιζέλος: «Αποχωρώ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως από την πολιτική»

«Αποχωρώ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και από την πολιτική» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα το απόγευμα από το βήμα του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του Κινήματος, προσθέτοντας ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου.

«Αποφάσισα

να ζητήσω από το συνέδριο την πρόωρη λήξη της θητείας μου από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι η απόφασή μου να λειτουργήσει ως κίνητρο ενεργοποίησης και ανανέωσης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς. Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη εμπιστοσύνη», είπε και οι σύνεδροι τον χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και την βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί Συνέδριο του κόμματος, από το οποίο και θα προκύψει ο επόμενος Πρόεδρός του.

«Φίλες, φίλοι, αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Όχι από την ευθύνη μου. Όχι από τον αγώνα για τη χώρα. Όχι από τη σχέση με τους πολίτες. Όχι από τη σχέση με την Ιστορία. Η υπεράσπιση έργου και θέσεων είναι εθνικό καθήκον αλήθειας. Υπερβαίνει οποιοδήποτε κομματικό καθήκον, που έχω εκπληρώσει στο ακέραιο».

Υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα