Super League: Τρεις για μια απευθείας θέση στους ομίλους του Europa League

Αυλαία στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ στην Super League με τρεις ομάδες να διεκδικούν, η κάθε μια με διαφορετικές πιθανότητες, την 3η θέση του πρωταθλήματος και 2η των πλέι οφ, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League και σε ένα σεβαστό ποσό το οποίο μπορεί να υπερβεί αρκετά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο

απέναντι στον Παναθηναϊκό και τη νίκη του Ατρόμητου στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, στην 5η αγωνιστική, Αστέρας, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ διεκδικούν την να τερματίσουν στην δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο Αστέρας ο οποίος έχει επτά βαθμούς και υποδέχεται στην έδρα του τον ΠΑΟΚ ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με 5 βαθμούς και έχοντας να αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον ουσιαστικά αδιάφορο Παναθηναϊκό. Τελευταίος στις πιθανότητες ο ΠΑΟΚ, που έχει 4 βαθμούς, είναι μέχρι τώρα χωρίς νίκη στα πλέι οφ και αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον φορμαρισμένο Αστέρα.

Οι Αρκάδες κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους καθώς εάν κερδίσουν τον ΠΑΟΚ παίρνουν τη δεύτερη θέση χωρίς άλλα σενάρια, ενώ σε περίπτωση που χάσει η ομάδα της Πελοποννήσου και δεν κερδίσει ο Ατρόμητος, 2ος τερματίζει ο ΠΑΟΚ που θα έχει έτσι πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την ομάδα της Τρίπολης.

Ο Ατρόμητος, που μπήκε στο «παιχνίδι» μετά τη νίκη του στην Τούμπα, θέλει ήττα του Αστέρα από τον ΠΑΟΚ και δική του νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό για να τερματίσει δεύτερος καθώς έτσι θα φτάσει τους 8 βαθμούς.

Τέλος, σε περίπτωση ισοπαλίας στην Τρίπολη και νίκης του Ατρομήτου οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 8 βαθμούς και την 2η θέση παίρνει ο Αστέρας καθώς έχει κερδίσει τον Ατρόμητο στην Τρίπολη, ενώ στο Περιστέρι το ματς είχε λήξει ισόπαλο.

*Η ομάδα που θα τερματίσει 4η θα βρεθεί στην πιο δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις 16 Ιουλίου, συμμετέχοντας στον 2ο προκριμματικό γύρο του Europa League.

Παναθηναϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση και την συμμετοχή του στην 3η προκριμματική φαση του Champions League.

Η βαθμολογία μετά από σε 5 αγώνες

Παναθηναϊκός 15 9-0Αστέρας Τρίπολης 7 1-4Ατρόμητος 5 2-4ΠΑΟΚ 4 1-5

Κυριακή 7/6/2015 – 6η αγωνιστική

20:30 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

20:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Keywords
Τυχαία Θέματα