«Σχεδόν βέβαιο πως βρήκαμε τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines»

Από χθες το βράδυ, όταν και βρέθηκαν τα πρώτα κομμάτια αεροπλάνου σε ένα μικρό νησάκι, το Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, οι ισχυρισμοί ότι πρόκειται για το μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines πληθαίνουν συνεχώς και υποστηρίζονται με επιχειρήματα.

Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για

τον καθαρισμό της ακτής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Αμπντούλ Αζίζ Καπράου δήλωσε ότι «είναι σχεδόν βέβαιο πως το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε».

Σημειώνεται, πως η μοιραία πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο. Πολλές ήταν οι θεωρίες για την τύχη του αεροσκάφους, από συντριβή του εξαιτίας πολεμικών αεροσκαφών μέχρι και… εξωγήινους.

«Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια», ανακοίνωσε η Malaysia Airlines προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις «αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσει» αν τα συντρίμμια αυτά προέρχονται ή όχι από το Boeing του στόλου της.

Σύμφωνα με το Associated Press, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «οι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν αρκετά σίγουροι ότι το κομμάτι αυτό είναι από το ίδιο μοντέλο, όπως αυτός της μοιραίας πτήσης και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερό ενός Boeing 777».

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) είπε ότι «το κομμάτι δεν είχε ταυτοποιηθεί, ούτε ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκε είτε σε Boeing 777 είτε στην πτήση MH370».

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα. Προς το παρόν, θα πρέπει να εξακριβωθεί σε ποιο τύπο αεροσκάφους μπορεί να ανήκουν τα συντρίμμια. Όταν θα το έχουμε εξακριβώσει, θα είναι δυνατόν να προσδιορίσουμε την εταιρία» δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα