Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν επιστροφή στη δραχμή

Σε δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha, που δημοσιεύτηκε χθες στην πρεμιέρα της Έλλης Στάη στην εκπομπή «Ίντριγκα», προκύπτει πως σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν επιστροφή στη δραχμή, την ίδια στιγμή που οι πολίτες σε ποσοστό 60% αξιολογούν θετικά

την στάση της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει πάνω από 40% στην πρόθεση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, επιστροφή στη δραχμή θέλουν σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (45,1%). Από τα υπόλοιπα κόμματα επιστροφή στη δραχμή θέλει το 54,4% των ΑΝΕΛ, το 67,7% του ΚΚΕ και το 58,7% της Χρυσής Αυγής.

Στο ερώτημα τι θα απαντούσατε σε ένα πιθανό δημοψήφισμα, ποσοστό 61,2% λέει ναι σε παραμονή στο ευρώ ακόμη και με μνημονιακά μέτρα.

Πτώση στη δημοφιλία της κυβέρνησης, καθώς από το 83,1% των πολιτών που στις 13 Φεβρουαρίου την αξιολογούσαν «θετικά και μάλλον θετικά» έπεσε στο 59,8%. Έχασε δηλαδή 23,3 μονάδες αποδοχής μέσα σε διάστημα 33 ημέρων.

Εξάλλου, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε»:

-ΣΥΡΙΖΑ 40,2%

-ΝΔ 21%.

-ΚΚΕ 4,9%,

-Χρυσή Αυγή 4,8%,

-Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%,

-«Το Ποτάμι» με 4,3%,

-ΠΑΣΟΚ με 2,5%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα