Κρίσιμη η αποψινή συνάντηση σε επίπεδο κορυφής για την ελληνική οικονομία

Κρίσιμη είναι, για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η αποψινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελ Μέρκελ, του Γάλλου προεδρου, Φρανσουά Ολάντ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Eurogroup , Γερούν

Ντάισελμπλουμ και του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνάντηση, την πραγματοποιήση της οποίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υλοποίησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, θα τεθεί από την ελληνική πλευρά το θέμα της οικονομικής «ασφυξίας» της ελληνικής οικονομίας και της επίτευξης ενός έντιμου συμβιβασμού, ο οποίος θα επιτρέψει στη χώρα μας να «ανασάνει» και στους Ευρωπαίους εταίρους μας να θέσουν κάποιους όρους για την χρηματοδότηση της Ελλάδας, οι οποίοι όμως δεν θα επηρρεάσουν τις αρχές της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Από την ελληνική πλευρά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι σχετικά με την αποψινή συνάντηση, ενώ δεν αποκλείεται στο τραπέζι να παρακαθήσει και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, πράγμα που θεωρείται όμως εξαιρετικά δύσκολο καθώς η συνάντηση είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σημερινή συνάντηση ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ειδικά μετά το ναυάγιο με τα τεχνικά κλιμάκια και της τήρησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ζητώντας παράλληλα από την πλευρά των δανειστών να δώσει στην Αθήνα τις ανάσες που χρειάζεται, προκειμένου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους.

k

Keywords
Τυχαία Θέματα