Σαραντάρης ο Τσίπρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σαράντα ετών γίνεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει γεννηθεί 28 Ιουλίου 1974, , ο οποίος είναι ο νεότερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγός

της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον Μάιο του 2012. Κατέχει επίσης τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Την πολιτική του δράση την ξεκίνησε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε αριστερές οργανώσεις. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού (ΣΥΝ).

Σημείο καμπή στην πορεία του Αλέξη Τσίπρα ήταν το 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού, τον Φεβρουάριο του 2008, οπότε και εξελέγη πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό 70%.

Στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ως επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Ακολούθως, ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον Ιούλιο του 2013, μετά την διάλυση του ΣΥΝ και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις Ευρωεκλογές του 2014, παράλληλα με την προεκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, υπήρξε υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Το άρθρο Σαραντάρης ο Τσίπρας εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα