Ριζότο με μανιτάρια

Ιδανικό φαγητό για βραδινή παρέα με φίλους, τον χειμώνα. Ριζότο προτείνουν σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια αλλά σπάνια είναι πετυχημένο. Θέλει καλά υλικά και μερικά μυστικά.

Υλικά

1 κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδοπαρμεζάνα Grana για τρίψιμο ή φλούδες300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio π.χ.1 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό1 κουτάκι κρέμα γάλακτος1 ζωμό λαχανικών ή κότας2 κουταλιές ελαιόλαδο1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα ή 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκαΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε
τα μανιτάρια σε λωρίδες αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε καλάΥπάρχουν μανιτάρια φθηνά και μανιτάρια ιταλικά ακριβότερα -ΔιαλέξτεΒάλτε τα μανιτάρια σε τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά με το σκόρδο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδοΓυρίστε τα καλά, επί 10 λεπτά, να σωταριστούν χωρίς να καούνΒγάλτε τα και κρατήστε τα στην άκρηΣε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κουταλά λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένοΣωτάρετε για 2-3 λεπτάΠροσθέστε το ρύζι και τα μανιτάρια. ΑνακατέψτεΠροσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κρασί. ΑνακατέψτεΑφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιάΣτο μεταξύ λιώστε το ζωμό σε 2 ποτήρια πολύ ζεστό νερόΜε μια κουτάλα ρίξτε λίγο ζωμό και ανακατέψτε ώσπου να εξατμιστείΞαναρίξτε άλλη μια κουτάλα, ίδια διαδικασίαΡίξτε όλο το ζωμό και ανακατέψτεΑφήστε να βράσει για 20 λεπτά, ρίξτε αλάτι και λίγο πιπέριΑν δείτε ότι λείπουν υγρά και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέστε καυτό νερόΑφήστε να βράσει ακόμη 5 ως 10 λεπτάΒγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα λίγο πριν σερβίρετεΠρέπει να έχετε απολύτως ετοιμάσει το τραπέζι γιατί το ριζότο δεν μπορεί να περιμένει πολύ!

Πηγή:igastronomie
Keywords
Τυχαία Θέματα