Ρεσάλτο των Πειρατών στη γερμανική Βουλή

Με… πρίμο άνεμο προς την ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας πλέει το κόμμα των Πειρατών, οι οποίοι ταράζουν συθέμελα τη γερμανική πολιτική σκηνή, αναδεικνυόμενοι σε τρίτη πολιτική δύναμη, έχοντας ήδη παραγκωνίσει τους «Πράσινους». Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση που διεξήχθη για το τηλεοπτικό δίκτυο RTL οι «Πειρατές» φαίνεται να λαμβάνουν ποσοστό της τάξεως του 13%,

έχοντας υπερκεράσει τους Πράσινους, οι οποίοι κινούνται στο 11%. Όσον αφορά δε στους Φιλελεύθερους, αυτοί μετά βίας αναμένεται να εξασφαλίσουν το 5%, που αποτελεί την προϋπόθεση εισόδου ενός κόμματος στο γερμανικό κοινοβούλιο. Σχετικά δε με τα πρώτα δύο κόμματα, αυτά είναι οι Χριστιανοδημοκράτες με 36% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 24%.

Το πειρατικό σαλπάρει…

Το κόμμα των Πειρατών θεωρείται το γερμανικό παρακλάδι του ομώνυμου κόμματος, που ιδρύθηκε προ εξαετίας στη Σουηδία και το οποίο ευαγγελίζεται την ελευθερία στο διαδίκτυο και την άμεση συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα. Με εντυπωσιακή πορεία οι Γερμανοί Πειρατές έκαναν τον περασμένο Σεπτέμβριο αισθητή την παρουσία τους, εισερχόμενοι πανηγυρικά στο τοπικό κοινοβούλιο του Βερολίνου. Παρόλο το γεγονός ότι πολλοί τους θεώρησαν «πυροτέχνημα» της εποχής, οι «Πειρατές» πέρασαν τον προηγούμενο μήνα εξίσου πανηγυρικά από το κρατίδιο του Σάαρ, ενώ αναμένεται να εξασφαλίσουν έδρες στα τοπικά κοινοβούλια στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αλλά και στο Σλέσβιχ Χολστάιν στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου μήνα.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα