Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν για δεύτερη ημέρα σήμερα Τετάρτη όλα τα επιβατηγά πλοία, καθώς είναι σε εξέλιξη η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Υπολογίζεται ότι λόγω της 48ωρης απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες απώλεσαν περίπου 1,5 εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ υπολογίζοντας και την επιστροφή των ταξιδιωτών. Νησιά των Κυκλάδων έμειναν επίσης χωρίς αερομεταφορές λόγω της επιδείνωσης του καιρού

τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η απεργία. Μέχρι στιγμής τα προγνωστικά είναι θετικά, καθώς φαίνεται πως η πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας δεν επιθυμεί να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα και να προχωρήσει σε κλιμάκωση της απεργίας.

Η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία είναι καθολική, ενώ τα πλοία που πραγματοποιούν τα τοπικά δρομολόγια Ρίο-Αντίρριο συμμετείχαν με 4ωρη στάση εργασίας. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, δρομολόγια έγιναν μόνο στις πορθμειακές γραμμές Σαλαμίνα-Πέραμα, Κεραμωτή-Καβάλα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Άγ. Κωνσταντίνος -Άγ. Γεώργιος Λιχάδος στην Εύβοια.

Την αναστολή της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ζήτησαν ο τομεάρχης Ναυτιλίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μουσουρούλης. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος στα αιτήματα των ναυτεργατών ζήτησε από την κυβέρνηση αναβολή των μέτρων για μετά τις εκλογές.

Έκκληση τόσο στην ΠΝΟ όσο και στην κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί έστω και την ύστατη ώρα λύση στο θέμα της απεργίας, απηύθυνε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς η τοπική οικονομία και ο τουριστικός τομέας υφίστανται μεγάλο πλήγμα.

Χιλιάδες ακυρώσεις εισιτηρίων, αυξημένη κίνηση από τη Μεγάλη Πέμπτη

Η κίνηση αύριο και τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρία ATTICA GROUP, για τις δύο ημέρες της απεργίας της ΠΝΟ υπήρξαν 7.000 ακυρώσεις εισιτηρίων από επιβάτες για τις Κυκλάδες. Επίσης, προς τις Κυκλάδες υπήρξαν 1.100 ακυρώσεις εισιτηρίων για τη Hellenic Seaways. Τις 3.600 έφτασαν οι ακυρώσεις των εισιτηρίων στις γραμμές Πειραιάς-Ηράκλειο και Πειραιάς-Χανιά που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία ΑΝΕΚSUPERFAST και ΑΝΕΚ αντίστοιχα. Αύριο κάποιες εταιρίες θα εκτελέσουν δρομολόγια εκτάκτως για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 7:25 το πρωί, το πλοίο που θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη θα μεταφέρει 2.400 άτομα, ενώ το πλοίο που θα εκτελέσει το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο, στις 7:35, 1440 άτομα. Από την εταιρεία έχει δρομολογηθεί και ένα έκτακτο δρομολόγιο, στις 9:15 το βράδυ, για Πειραιά-Πάρο-Νάξο με 1000 επιβαίνοντες, ενώ το πλοίο που θα φύγει στις 5:30 το απόγευμα απο Πειραιά για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλεια-Αστυπάλαια θα μεταφέρει 1440 επ

Keywords
Τυχαία Θέματα