Πύρινος όλεθρος στην Χίο : Τεράστια πυρκαγιά-εκκενώνονται χωριά (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τεράστια πυρκαγιά μαίνεται από τις 3:00 τα ξημερώματα στην Χίο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον γεωγραφικό χώρο που εκτείνεται μεταξύ των περιοχών Βέσσας και Λιθίου, και από τότε καίει ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λιθί και Μεστά ενώ μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής δίνει την μάχη της κατάσβεσης.

Καίγεται το νότιο τμήμα του νησιού

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρόκειται για μια πολύ δυσχερή κατάσταση, καθώς η ένταση των ανέμων σε συνάφεια με τους πυκνούς καπνούς καθιστούν το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης

εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η ορατότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Νωρίς το πρωί κάηκαν δύο σπίτια στην περιοχή μεταξύ Μεστών και Λιθί, ωστόσο η αλλαγή στην φορά του ανέμου απέτρεψε την περαιτέρω διακινδύνευση κατοικημένων περιοχών. Σε κάθε περίπτωση διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση των χωριών Μεστά και Λιθί καθώς η εξέλιξη της φωτιάς είναι απρόβλεπτη τόσο ως προς την φορά που θα πάρει, όσο και ως προς την ένταση που θα έχει.

Αυτή την στιγμή η πύρινη λαίλαπα «κατατρώει» δασικές περιοχές με έλατα όπως και καλλιέργειες με αμπέλια, μαστιχόδεντρα και ελιές. Να σημειωθεί ότι το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά το έργο της πυροσβεστικής που επιχειρεί με επίγεια και εναέρια μέσα τρομερά δύσκολο.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι, πως στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ενεργοποιηθεί 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 40 εθελοντές, 21 υδροφόρες, 2 χωματουργικά μηχανήματα κ 6 ελικόπτερα. Ενώ έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή από την Αθήνα.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς παραμένει στις περιοχές Βέσσα και Ελάτα όπου οι χερσαίες δυνάμεις δίνουν την μάχη του ελέγχου της φωτιάς, ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω επέκτασή της. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι δεν είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Το άρθρο Πύρινος όλεθρος στην Χίο : Τεράστια πυρκαγιά-εκκενώνονται χωριά (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα