Τρόμος στη Γερμανία! Ανατινάχτηκε Σύρος με εκρηκτικά–12 τραυματίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται πάλι η Γερμανία καθώς ένας βομβιστής σκοτώθηκε τραυματίζοντας 12 ανθρώπους. Οι τρεις φέρουν σοβαρούς τραυματισμούς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι γερμανικές Αρχές.

Η έκρηξη στο εστιατόριο

Η βομβιστική επίθεση στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τη νύχτα σε εστιατόριο που βρίσκεται

δίπλα σε συναυλιακό κέντρο.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά δημοσιεύματα ο δράστης είναι ένας 27χρονος Σύρος πρόσφυγας στον οποίο η Γερμανία δεν του είχε χορηγήσει άσυλο παρότι βρίσκεται δύο χρόνια στη χώρα. Του είχαν δώσει απλή άδεια παραμονής εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου την πατρίδα του.

Άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη. Γερμανικά ΜΜΕ γράφουν ότι ο 27χρονος Σύρος επιχείρησε να εισέλθει, ζωσμένος με εκρηκτικά, στον χώρο της συναυλίας αλλά δεν του επετράπη η είσοδος.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν τόνισε ότι ο δράστης είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως. «Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή «να παρασύρει και άλλους στο θάνατο», είπε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ο κ.Χέρμαν επισήμανε ότι προφανώς δεν είχε επιτραπεί η είσοδος στον Σύρο στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Nordbayern.de. Όπως είναι φυσικό, ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε προκειμένου να αποχωρήσουν τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν.

Τα πρώτα λεπτά, μετά την έκρηξη, υπήρξαν πληροφορίες που έκαναν λόγο πως όλα μπορεί να οφείλονταν σε διαρροή αερίου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η έκρηξη που σημειώθηκε στο εστιατόριο έγινε στις 10:12 μ.μ. τοπικής ώρας (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Τα επεισόδια βίας

Πρόκειται για το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα. Η χώρα δεν έχει προλάβει να συνέλθει από το μακελειό εννέα ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό στο Μόναχο την Παρασκευή.

Χθες, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας καθώς σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Την προηγούμενη, ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν τραυμάτισε με τσεκούρι πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία. Στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Το άρθρο Τρόμος στη Γερμανία! Ανατινάχτηκε Σύρος με εκρηκτικά–12 τραυματίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα