Η Ασπίς και το Συμπόσιο: Μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων»

12:32 26/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «Η ασπίς και το συμπόσιο», σε σκηνοθεσία των Χριστόφορου Χριστοφή – Γιώργου Παπαθεοδώρου, ξεκινάει το καλοκαιρινό της ταξίδι με προορισμό περισσότερες από 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλατζίδης και Γιάννης Σαμσιάρης.

Μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων», που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Την μεταγραφή και την απόδοση των έργων των Μενάνδρου και Λουκιανού, που παρουσιάζονται

σαν μια ενιαία παράσταση στα νέα ελληνικά έκαναν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός).

Σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί η παράσταση, υπάρχει υποδομή ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν ΑΜΕΑ. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς καθώς και υπότιτλοι.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία». Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο γέλιο, αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές που συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

Χορογραφία: Έρση Πίττα

Μουσική:

Keywords
Τυχαία Θέματα