Κουρής για ΜΜΕ: Eίμαι μ@λάκας – Γινόταν της πουτ@νας (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Αυτό που έκανε ο Τσίπρας που εξευτέλισε το σύστημα με ικανοποιεί ακόμα και αν με αφορά και εμένα. Έχουν γίνει πιο καθαρά τα πράγματα», υποστήριξε ο εκδότης Γιώργος Κουρής κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Ο Γιώργος Κουρής

δήλωσε για τους καναλάρχες πως «ο Τσίπρας – για να είμαι αντικειμενικός – πιστεύω ότι τους γελοιοποίησε και απέδειξε πόσο λίγοι είναι. Αυτοί με τα ΜΜΕ που κανόνιζαν τις κυβερνήσεις αποδείχθηκε τι ανθρωπάκια είναι. Εγώ που τους ξέρω αν τους έπιανες όλους με ένα καλάμι θα τους πέταγες στη θάλασσα. Αν ξέρατε ποιους είχατε αφήσει να κάνουν κουμάντο θα είχατε αυτοκτονήσει».

Εναντίον… όλων ο Κουρής

Ο γνωστός εκδότης έβαλλε κατά… πάντων. Ανέφερε ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθε μήνα μου δίνει 17.000 ευρώ για να αγοράσει χρόνο στο Kontra και να κάνει πολιτικό κήρυγμα και τηλεπωλήσεις των βιβιλίων του. Το έκανε και όταν υπουργός. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα. Αλλά είναι συνεπέστατος. Σαν τράπεζα πληρώνει».

Αναφέρθηκε στην πώληση του ALTER στον Αθανασούλη και στον Γιαννίκο και υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας του είπε στο τηλέφωνο όταν μπήκε το κανάλι στο Χρηματιστήριο «είδες που ο Σημίτης σας έδωσε τζάμπα χρηματοδότηση».

Κατέθεσε ότι «ο Βαρδινογιάννης μου είχε πει ότι ο Γιαννίκος τον είχε κλέψει κι αυτόν στο STAR», αλλά παραδέχθηκε ότι ο Γιαννίκος (σήμερα είναι προφυλακισμένος) «ήξερε να κάνει τηλεόραση». Υποστήριξε ότι ο Γιαννίκος «έφαγε» 20 δις και από τον Αλαφούζο.

Η κατάθεση Κουρή για τη μεταβίβαση των μετοχών του ALTER

«Τον Φλεβάρη του 2000 με φώναξε ο Μιχάλης Σάλλας και μου λέει ότι εγώ ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και ο Παναγόπουλος σου δίνουμε 5 δις για το 5% του ΑΛΤΕΡ. Συμφώνησα και πήγα στο γραφείο μου. Ήταν εκεί ο δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον επιχειρηματία Πουλιάδη και μου έδωσε μία επιταγή ημέρας 10 δις για το 15% του ΑΛΤΕΡ», είπε και συνέχισε: «βλέπεις τι γινόταν; Της πουτάνας. Το απόγευμα πήγα στον Σάλλα και του είπα ότι έκανε καλή αγορά γιατί είχα πρόταση για 10 δις. Πήγα να φύγω και ο Σάλλας πριν αποχωρήσω με αποδέσμευσε. Την επόμενη ημέρα πήγα στο γραφείο για να πουλήσω στον Πουλιάδη. Την ώρα που υπογράφαμε με πήρε στο τηλέφωνο ο Αθανασούλης και με ρωτά «τι κάνεις; Πουλάς το κανάλι;». Μου ζήτησε να πάω στο διπλανό γραφείο και μου πρότεινε να μου δώσει μετρητά 2 δις για να βάλουμε το κανάλι στο Χρηματιστήριο και σε λίγους μήνες να έχω μερίδιο 30 δις. Ο Παναγιωτόπουλος επειδή είναι λίγο παραδόπιστος μου είπε να δεχθώ την πρόταση του Αθανασούλη. Την επομένη πήγα στον Αθανασούλη και μου έδωσε 500.000 ευρώ – τα άλλα 1.500.000 ευρώ δεν τα έδωσε ποτέ. Μέσα σε λίγους μήνες το ΑΛΤΕΡ πήγε στα 30 δις χάρις στις επαφές που είχε ο Αθανασούλης με το σημιτέικο. Αλλά επειδή ήμουν μαλάκας ήμουν ο μόνος που δεν πούλησα ποτέ ούτε μία μετοχή».

Χαρακτήρισε «απατεώνες» τους Αθανασούλη, Γιαννίκο και Βαλσαμίδη, οι οποίοι μαζί με τον Λιαρέλη «κατακλέψανε το κανάλι, τους φόρους κ.λπ. με υπερτιμολογήσεις και με είχαν διώξει από το Δ.Σ της εταιρείας».

Δείτε τα βίντεο

Το άρθρο Κουρής για ΜΜΕ: Eίμαι μ@λάκας – Γινόταν της πουτ@νας (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα