Πτήση MH370: Ο πιλότος είχε σχεδιάσει πορεία στον Ινδικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αυστραλοί αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που έχουν περισυλλεγεί από τον εξομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του 53χρονου πιλότου της πτήσης MH370 της Malaysian Airlines φανερώνουν ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει την συσκευή για να σχεδιάσει μια πορεία πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Το Αυστραλιανό Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB), το οποίο ηγείται της έρευνας για την εξεύρεση του αεροσκάφους ανακοίνωσε σήμερα: «Ο εξομοιωτής πτήσης του πιλότου της MH370 χρησιμοποιήθηκε για να σχεδιαστεί πορεία πάνω

από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο σχεδιασμός έγινε από τον πιλότο Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ, ωστόσο το γεγονός ότι ο εξομοιωτής βρέθηκε σπίτι του λέει πολλά.

Η παραπάνω υπηρεσία προειδοποίησε πάντως να μην βγουν γρήγορα συμπεράσματα, καθώς εντείνονται τα σενάρια για σχεδιασμένη αυτοκτονία του πιλότου.

«Τα στοιχεία του εξομοιωτή δείχνουν μόνο τη δυνατότητα σχεδιασμού. Δεν αποκαλύπτουν τι συνέβη τη νύχτα της εξαφάνισης ή πού βρίσκεται το αεροπλάνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ATSB.

Το βέβαιο είναι ότι σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους έκλεισε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ δεδομένα από τους δορυφόρους δείχνουν ότι το αεροσκάφος πετούσε για επτά ώρες μετά την διακοπή της επικοινωνίας.

Δείτε βίντεο με τα στοιχεία της έως τώρα έρευνας για το αγνοούμενο (Lost) αεροσκάφος:

Το άρθρο Πτήση MH370: Ο πιλότος είχε σχεδιάσει πορεία στον Ινδικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα