Πρωτοβουλία Πολιτών για το ενεργειακό στη Λέσβο

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για το Ενεργειακό στη Λέσβο» καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Λέσβου να δώσουν το παρών στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της παλαιάς Νομαρχίας για το θέμα της πρότασης επένδυσης της εταιρίας Rokas – ibedrola με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο κεντρικό και Δυτικό κυρίως μέρος του νησιού.

Τις προηγούμενες μέρες η Πρωτοβουλία Πολιτών είχε προβάλει με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή

την ταινίας ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ (WINDFALL) η οποία παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Παρόλο τις διαφορετικές συνθήκες, το πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις βιομηχανικών αιολικών πάρκων παρουσιάζει πολλά κοινά με την εγκατάσταση βΑΠΕ στο Βόρειο Αιγαίο.

 Μέσα από τις εικόνες και τις μαρτυρίες των ανθρώπων φανερώθηκε το μέγεθος των επιπτώσεων προς το περιβάλλον αλλά και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά σε αιολικά πάρκα και εξηγείται γιατί αυτές οι επενδύσεις, τελικά, δεν είναι τόσο Πράσινες όσο προσπαθούν κάποιοι να τις πλασάρουν. Το πιο σημαντικό στοιχείο της ταινίας, όμως, είναι ότι οι κοινωνίες όταν ενημερωθούν και οργανωθούν απέναντι στην επερχόμενη απειλή μπορούν να καταφέρουν πολλά!

Μετά το τέλος της ταινίας έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους πολίτες για την πρόταση επένδυσης της εταιρίας Rokas – ibedrola.

Keywords
Τυχαία Θέματα