ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΧΑΝΣ-ΒΕΡΝΕΡ ΖΙΝ

Την έξοδο της χώρας από το κοινοτικό νόμισμα προτείνει ο Γερμανός οικονομολόγος, με το σκεπτικό ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν είναι βιώσιμη για τον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η έξοδος από το ευρώ συνιστά εναλλακτική επιλογή, ενώ τονίζει ότι αυτό πρέπει να συμβεί «χωρίς κινδύνους μετάδοσης και χωρίς σενάρια καταστροφής», αλλά και με διάσωση του τραπεζικού συστήματος.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο Χανς-Βέρνερ Ζιν επισημαίνει ότι: «Αυτή τη στιγμή, θυσιάζεται στην Ελλάδα

μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων που δεν βρίσκουν μια θέση εργασίας, πάνω από το μισό των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι και όλα αυτά στο όνομα του ευρώ».

Ερωτηθείς για τις προοπτικές αύξησης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, ο Χανς-Βέρνερ Ζιν τονίζει: «Αυτή τη στιγμή, θυσιάζεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων που δεν βρίσκουν μια θέση εργασίας, πάνω από το μισό των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι και όλα αυτά στο όνομα του ευρώ».

Ο Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι το ευρώ υπήρξε ένα πολιτικό εγχείρημα φαίνεται να μην λειτουργεί καθόλου προκαλώντας αναταραχή στην Ευρώπη, διότι μια σειρά χωρών της έχουν περιπέσει σε βαθιά κρίση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργηθεί, απλά το ευρώ έχει υποστεί βλάβες που θα πρέπει να επιδιορθωθούν. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να περιοριστούν, διότι ασκεί περιφερειακή πολιτική και δεν είναι αυτή η αποστολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα