Προσωρινή αναστολή στους πλειστηριασμούς- Απέχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προσωρινή αναστολή για τους πλειστηριασμούς, λόγω της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν σήμερα Τετάρτη από την διαδικασία σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση σε ότι αφορά τουλάχιστον στους πλειστηριασμούς που αφορούν στην πρώτη κατοικία, όπως και στους πλειστηριασμούς που γίνονται για αστεία ποσά μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Εξάλλου η μόνη ελπίδα των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς λόγων χρεών, είναι οι ομάδες των ακτιβιστών που προσπαθούν να

ακυρώσουν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία της χώρας, με την απόφαση των συμβολαιογράφων για αποχή από την διαδικασία να δημιουργεί μια επιπλέον ασπίδα προστασίας, έστω προσωρινή.

Ειδικότερα οι συμβολαιογράφοι απαιτούν να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις για την νομιμότητα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αν και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η κατεύθυνση είναι οι πλειστηριασμοί να μην σταματήσουν, ως απόρροια των όσων έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Στην κυβέρνηση αναζητούν λύση για το ζήτημα με το αφήγημα περί πλειστηριασμών ακριβών κατοικιών καταρρέει από την ίδια την πραγματικότητα, καθώς οι κατοικίες που πλειστηριάζονται αφορούν σε εργατικές περιοχές, των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Το άρθρο Προσωρινή αναστολή στους πλειστηριασμούς- Απέχουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα