«Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ γνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», γράφει η FAZ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Κουβέντα» δε θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για την ώρα, που έχει καταντήσει «ελληνική ρουτίνα» άλλωστε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung .

Ο κ.Σόιμπλε φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή του Ταμείου Ντέβιντ Λίττον, σύμφωνα με τη FAZ,

που δείχνει να μη γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας του Μάη, γι αυτό «δεν είναι αρμόδιος να ασχολείται με τα ελληνικά ζητήματα». Ο Σόιμπλε από την άλλη πλευρά, πιστεύει πως η συμφωνία αυτή, επιτρέπει τη συζήτηση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο βοηθητικό πρόγραμμα, το 2018, αμέσως μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.

«

«Αν και η απόφαση του Eurogroup τη Δευτέρα ηχεί περίπλοκη, επί της ουσίας η Ελλάδα θα πάρει και την τελευταία υπο-δόση, καθώς ολοκληρώνεται έτσι η πρώτη αξιολόγηση. Μα τότε γιατί πρόσφατα το οικονομικό συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος «γκρίνιαζε» ότι από τα 15 προαπαιτούμενα η Αθήνα είχε εφαρμόσει μόνο τα τρία; Είναι δυνατόν να γίνουν όλα τέλεια πριν περάσουν καν δύο εβδομάδες;» τονίζει η FAZ. Σύμφωνα με το Γερμανό αρθρογράφο, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα που σημειώνει προόδους, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο το οικονομικό επιτελείο του CDU τη θέλει, από την άλλη είναι υπερβολική και η αισιοδοξία της Κομισιόν.

Η εφημερίδα πάντως, πιστεύει πως οι υπουργοί των Οικονομικών δεν ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες της ελληνικής προόδου, με το Σόιμπλε να επιθυμεί να «λήξει» η κόντρα ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ με θέμα το χρέος της Ελλάδας. Η FAZ καταλήγει, υπογραμμίζοντας πως η διαμάχη θα έρθει ξανά στην επιφάνεια, γιατί το ελληνικό χρέος δε θα μπορεί να είναι βιώσιμο. Ο Σόιμπλε όμως, είναι αποφασισμένος να βάλει το ζήτημα κάτω από το χαλί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γερμανικές εκλογές.

Το άρθρο «Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ γνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», γράφει η FAZ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα