Πρόσληψη ανέργων μέσω του υπολογιστή…

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Μια πιο αποτελεσματική διαδικασία στην επιλογή υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων ενεργοποιεί τις επόμενε ημέρες ο ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας ακόμη καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει η πληροφορική. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν υπαλλήλους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, θα έχουν πρόσβαση στα βιογραφικά των εγγεγραμμένων ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητα, αλλά και την περιοχή στην οποία διαμένουν. Θα γνωρίζει

άμεσα την εργασιακή εμπειρία του ανέργου, το επίπεδο των σπουδών του και τις ιδιαίτερες δεξιότητες που ενδεχομένως έχει. Η πρόσβαση στην συγκεκριμένη πληροφόρηση προϋποθέτει ότι ο εργοδότης θα πρέπει να έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφής στη σχετική υπηρεσία και θα έχει παραλάβει τον κλειδάριθμο που θα του επιτρέπει να «ξεκλειδώνει» τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι ενέργειες του εργοδότη είναι «ορατές» στις υπηρεσίες απασχόλησης του Οργανισμού και τους εργασιακούς συμβούλους. Η διαδικασία θα ξεκινά με τον εντοπισμό των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια και τις απαιτήσεις που θα εισάγει για την προσφερόμενη θέση εργασίας, από τα αποτελέσματα που θα προκύπτει θα επιλέγει μέχρι δέκα ανέργους. Θα βλέπει όλα τα χαρακτηριστικά τους, όχι όμως το όνομα, το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση τους. Δεν θα έχουν άμεσα επικοινωνία μαζί τους. Οι άνεργοι θα ενημερώνονται από τους εργασιακούς συμβούλους, μέσω των οποίων θα παραπέμπονται στον υποψήφιο εργοδότη για συνέντευξη. Μετά τις συνεντεύξεις ο εργοδότης θα ενημερώνει ηλεκτρονικά σχετική φόρμα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών αν προχώρησε σε πρόσληψη ή απόρριψη του ανέργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα