Προκαταρκτική έρευνα του Αρείου Πάγου για τους 5 δημάρχους

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους 5 δημάρχους αρνήθηκαν τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας -για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου- ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ειδικότερα, με παραγγελία της προς τους διευθύνοντες, την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Λάρισας η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί

«να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Παράλληλα, η κα Κουτζαμάνη διαβιβάζει στους προϊστάμενους των εισαγγελιών και τους σχετικούς φακέλους, που της απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται, πως οι δήμαρχοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου είναι οι: Χαλανδρίου (κ. Ρούσσος), Λαρίσης (κ. Καλογιάννης), Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη (κ. Χατζηδάκης), Πατρέων (κ. Πελετίδης) και Ζωγράφου (κα Καφατσάκη).

Keywords
Τυχαία Θέματα