Προκαλεί και … ο Εντι Ράμα! Καθώς θέτει και πάλι θέμα «Τσαμουριάς»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, «έθιξε» για μία ακόμη φορά το θέμα της «Τσαμουριάς», δηλώνοντας ότι πρέπει να τερματιστεί αυτό το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

Σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle, ο Εντι Ράμα απάντησε:

«Μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει

να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος», απάντησε ο,.

«Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα. Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα να τις ενισχύσει. «Γιατί είμαστε γείτονες και επομένως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει αναλάβει ο ίδιος κάποια βήματα ή έχει συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό, απάντησε: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Μάρτιν Μέμαϊ, ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή πήγε μία φορά στην Ελλάδα και έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή, όπου παλαιότερα διέμεναν Αλβανοί, έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και του έχει απαγορευθεί εδώ και τέσσερα χρόνια η είσοδος στη χώρα. Μία γειτονική χώρα που είναι μέλος της ΕΕ, μία χώρα στην οποία έγιναν δεκτοί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί. Μία χώρα που λαός της βοήθησε τους Αλβανούς σε δύσκολους καιρούς και αντίστοιχα είχαμε βοηθήσει κι εμείς τον λαό της σε δύσκολους καιρούς».

Το άρθρο Προκαλεί και … ο Εντι Ράμα! Καθώς θέτει και πάλι θέμα «Τσαμουριάς» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα