Το μεγαλείο του αθλητισμού! Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε από τους συλλόγους της Βραζιλίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το μεγαλείο του αθλητισμού έρχεται ξανά στην επιφάνεια, μέσα από μια τραγωδία.

Οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος αποφάσισαν να στηρίξουν εμπράκτως τη Σαπεκοένσε, ώστε ο σύλλογος να μην διαλυθεί, με δύο σημαντικά μέτρα.

Ο σύλλογος έχασε εν μια νυκτί παράγοντες, τον προπονητή Κάιο Ζούνιορ και 22 ποδοσφαιριστές, μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή στο Μεντεγίν, ενώ ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν, βρίσκονται στο νοσοκομείο και είναι αμφίβολο το κατά

πόσο ψυχοιλογικά θα καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Από την 22μελη αποστολή ποδοσφαιριστών που ταξίδευε για το Μεντεγίν, οι νεκροί έφτασαν τους 19, ενώ ξεψύχησε και ο προπονητής.

Αναλυτικά η λίστα των νεκρών ποδοσφαιριστών:

Ντανίλο, 31 ετών – τερματοφύλακαςΧιμένες, 21 ετών μέσοςΝτένερ, 25 ετών – αμυντικόςΚαραμέλο, 22 ετών – αμυντικόςΜαρσέλο, 25 ετών – αμυντικόςΦιλίπε Μασάδο, 32 ετών – αμυντικόςΤιέγκο, 30 ετών – μέσοςΖοσιμάρ, 30 ετών – μέσοςΖιλ, 29 ετών – μέσοςΣέρχιο Μανοέλ, 27 ετών – μέσοςΜατέους Μπιτέκο, 21 ετών – μέσοςΚλέμπερ Σαντάνα, 35 ετών – μέσοςΆρθουρα Μάια, 24 ετών – μέσοςΚέμπες, 34 ετών – επιθετικόςΑνανίας, 27 ετών – επιθετικόςΛούκας Γκόμες, 26 ετών – επιθετικόςΤιαγκουίνιο, 22 ετών – επιθετικόςΜπρούνο Ρανζέλ, 34 ετών – επιθετικόςΚανέλα, 21 ετών – επιθετικός

Προπονητής: Κάιο Ζούνιορ, 51 ετών

Ο αμυντικός Χέλιο Ζαμπιέρ Νέτο, ενώ επίσης κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια ο Αλαν Ρουσέλ και ο Τζάκσον Ράγκναρ Φόλμαρ.

Το «μοιραίο» κύπελλο απονέμεται και στους δύο φιναλίστ

Η ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), η οποία εισηγήθηκε στην συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) να απονείμει το τρόπαιο και στις δύο φιναλίστ, δηλαδή τόσο στην Ατλέτικο Νασιονάλ, που μετά από τις τραγικές εξελίξεις δεν θα γινόταν να το χάσει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στη Σαπεκοένσε.

Τα μέτρα στήριξης των αντίπαλων συλλόγων

Το πρώτο μέτρο που εγκρίθηκε αφορά ελεύθερους δανεισμούς προς την Σαπεκοένσε για το 2017, ώστε να καταφέρει να συμπληρώσει ένα ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Το δεύτερο μέτρο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού του συλλόγου στη Serie B για τα επόμενα τρία χρόνια, ακόμα κι αν τερματίζει στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Σαπεκοένσε θα παραμένει στην κατηγορία και θα υποβιβάζεται η ομάδα που καταλαμβάνει τη 16η θέση του Brasileirão των 20 ομάδων.

«Πρόκειται για μία ελάχιστη χειρονομία που βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας, αλλά στοχεύουν ειλικρινώς στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του οργανισμού που αποτελεί μέρος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που χάθηκε σήμερα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παλμέιρας, Κορίνθιανς, Σάο Πάολο και Σάντος δήλωσαν έτοιμες, και μάλιστα, άμεσα να δανείσουν παίκτες καλύπτοντας εκείνες τα έξοδα, συμβολαίων καθώς και ό,τι άλλων χρειαστεί.

Θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Σαπεκοένσε η Παλμέιρας

Η πρωταθλήτρια Παλμέιρας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την Ομοσπονδία να της δώσει άδεια, προκειμένου στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής να παίξει φορώντας τη φανέλα της μοιραίας Σαπεκοένσε.

«Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην Σαπεκοένσε. Ήδη έχουμε λάβει την άδεια των χορηγών μας», τόνισε ο βραζιλιάνικος σύλλογος.

Πένθος τριάντα ημερών στο Σαπέκο

Στην οδύνη έχει βυθιστεί το Σαπέκο, με τους ανθρώπους του ακόμα να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος τις αεροπορικής τραγωδίας. Εθνικό πένθος κηρύχθηκε για τις επόμενες ημέρες, «σβήνοντας» από το ημερολόγιο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση είχε προγραμματιστεί, ενώ κλειστές θα μείνουν διοικητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια.

Η Παρί ενισχύει οικονομικά την Σαπεκοένσε!

Η αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε ενεργοποιεί απίθανους μηχανισμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όπως μετέδωσε πρώτο το Rádio Gaúcha, η Παρί Σεν Ζερμέν ενημέρωσε την ΦΙΦΑ, ότι προτίθεται να προσφέρει το ασύλληπτο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ στην Σαπεκοένσε, ώστε αυτή να επουλώσει κάποιες από τις πληγές της!

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της σκληρά δοκιμαζόμενης βραζιλιάνικης ομάδας.

Πάντως η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα από γαλλικά χείλη, αν και ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσω των social media.

Το άρθρο Το μεγαλείο του αθλητισμού! Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε από τους συλλόγους της Βραζιλίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα