Πρωί ή βράδυ να κάνω ντους; Δείτε τα οφέλη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ντους εκτός από μια διαδικασία απόλαυσης και χαλάρωσης είναι και μια απαραίτητη συνήθεια με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Ανάλογα με το πρόγραμμά του καθένας από μας έχει εντάξει αυτή την δραστηριότητα σε όποια ώρα της μέρας τον εξυπηρετεί, με επικρατέστερες όμως επιλογές αυτές του πρωινού ή του βραδινού ντους.

Αν και οι ειδικοί διαφωνούν με το καθημερινό μπάνιο, καθώς όπως υποστηρίζουν στεγνώνει τα φυσικά έλαια που εξασφαλίζουν την προστασία της επιδερμίδας ενώ η έντονη χρήση σαπουνιών προκαλεί ξηρότητα και εφίδρωση,

οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούν απαραίτητο.

Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι τα οφέλη και στις δύο περιπτώσεις είτε πρόκειται για το πρωινό είτε για το βραδινό μας ντους:

Ντους το πρωί

1)Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ λειτουργεί καλύτερα και από τον καφέ αφού συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση.

2)Ο ιδρώτας που μένει στην επιδερμίδα τη νύχτα, κυρίως σε άτομα με λιπαρό δέρμα, φράζει τους πόρους. Η καλύτερη θερμοκρασία είναι μία μέση, το νερό δηλαδή να είναι χλιαρό.

3)Αν έχετε πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, το πρωινό ντους είναι μια πολύ καλή λύση γιατί ανακουφίζει την ένταση των μυών.

Ντους το βράδυ

Το βραδινό ντους είναι κατάλληλο μετά από μία έντονη ημέρα αν θέλετε έναν εύκολο και ήρεμο ύπνο:

1)Η υπεύθυνη για τον ύπνο ορμόνη, η μελατονίνη παράγεται πολύ πιο εύκολα αφού κάνετε ένα ντους πριν κοιμηθείτε.

2)Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.

3) Αποβάλλει τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και διατηρείτε έτσι τα σεντόνια σας καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα.

Το άρθρο Πρωί ή βράδυ να κάνω ντους; Δείτε τα οφέλη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα