«Τύμπανα πολέμου» ; Ο Πούτιν καλεί τους Ρώσους αξιωματούχους στην «Μητέρα πατρίδα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια περίεργη εντολή – σύμφωνα με την Daily Star- έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν καλώντας όλους του υψηλόβαθμους αξιωματούχους και πολιτικούς μαζί με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην χώρα.

Διεθνή ΜΜΕ όπως η Daily Mail και η New York

Post, εικάζουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος προετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύρραξη ειδικά αν ληφθεί υπόψιν η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ με αφορμή τον πόλεμο στην Συρία.

Άλλωστε πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη, ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει πυραύλους που έχουν την δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στα σύνορα με την Πολωνία. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ακυρώθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παρίσι , με κύρια αιτία τις εξελίξεις στο Συριακό ζήτημα, με τον Φρανσουά Ολάντ να κατηγορεί την Ρωσία για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι από Ρωσικές και Συριακές δυνάμεις.

Σε ότι αφορά στο εσπευσμένο κάλεσμα των Ρώσων αξιωματούχων στην Ρωσία, ο Ρώσος αναλυτής, Στανισλάβ Μπελκόβσκι δήλωσε στην «Daily Star», πως αυτή η κίνηση συνιστά ένδειξη «προετοιμασίας της ρωσικής ελίτ για κάποιο μεγάλο πόλεμο».

Την ίδια στιγμή ο ο Ρώσος αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Εβγκένι Μπουζίνσκι, κατέστησε σαφές μιλώντας στο BBC πως αν η κατάσταση κλιμακωθεί η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, ενώ επεσήμανε πως θα είναι μια αντιπαράθεση που δεν «θα βλάψει μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Το άρθρο «Τύμπανα πολέμου» ; Ο Πούτιν καλεί τους Ρώσους αξιωματούχους στην «Μητέρα πατρίδα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα