Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού – Για 85.000 δικαιούχους ΟΓΑ, μέχρι το Μάιο 2016

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping, τα οποία είναι συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι

ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ για περίθαλψη.

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχουν βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ με ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. Κριτήριο, ενώ η επιλογή γίνεται με κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. (Υπό προϋποθέσεις άτομα με ειδικές ανάγκες, μαζί με συνοδούς μετέχουν χωρίς κλήρωση). Το πρόγραμμα υλοποιείται μέχρι τις 15 Μαΐου 2016.

Προσοχή στη διαδικασία! Όσοι κληρώνονται για να λάβουν το δελτίο τους, θα πρέπει να προχωρούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε συμβεβλημένο κατάλυμα, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να μπαίνουν στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα