Ήρθε η ώρα της αλλαγής;

Η «Αλλαγή» ήταν το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν τη δεκαετία του 80 εφόρμησε στην εξουσία, με τα πλήθη του λαού να τον αποθεώνουν. Το σύνθημα θέμα «Αλλαγή, Αλλαγή» δονούσε τις πλατείες, στις οποίες οι Έλληνες «έλιωναν» ακούγοντας τον μεγάλο ηγέτη της σοσιαλιστικής παράταξης. Τον περασμένο χρόνο η πλειοψηφία των Ελλήνων αποφάσισε να «λιώσει» στα πόδια του Αλέξη Τσίπρα δύο φορές. Οι θύμισες του Ανδρέα ζωντανές, τα μέσα ενημέρωσης

τον συνέκριναν με τον Παπανδρέου και ο λαός πίστεψε πως θα έσκιζε το μνημόνιο, θα έσκιζε τη Μέρκελ, θα άλλαζε την Ευρώπη, θα απομόνωνε τον Σόιμπλε, θα έφτιαχνε τη συμμαχία του Νότου, θα έδινε 13η σύνταξη, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δε θα έκοβε συντάξεις, θα ανέβαζε τον κατώτατο μισθό στα 751, δεν θα υπήρχε ανάγκη για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά και γενικά το email Χαρδούβελη ήταν η κόλαση και έρχονταν ο Τσίπρας να μας δείξει τον παράδεισο.
Παράδεισο σοσιαλιστικό, αριστερό, δεξιό, κομμουνιστικό δεν είδαμε, αντιθέτως βιώνουμε πως θα είναι στον προθάλαμο της κόλασης για εκείνους που πιστεύουν στην μετά θάνατο ζωή. Τα πάντα φαίνονται να αλλάζουν με την εκλογή Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία. Θα φέρει ο Κυριάκος τον παράδεισο; Μπα! Θα φέρει όμως όπως ελπίζουν όλοι μια σοβαρή αντιπολίτευση, προτάσεις κανονικές για να μην μας ταΐζει άλλο σανό η κυβέρνηση και στη χώρα σίγουρα θα υπάρχει εναλλακτική. Ο κύριος Τσίπρας θα πιεστεί και αυτό είναι βέβαιο και ίσως αναγκαστεί να σταματήσει να δείχνει τέτοια αλαζονεία, καθώς δεν θα είναι μόνος. Η εκλογή Μητσοτάκη θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους εμάς τους πολίτες. Ίσως ακούσουμε κάτι διαφορετικό στο ασφαλιστικό, διαφορετικό από το να πρέπει ένας ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει πάνω από 70% σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και διαφορετικό από να έχουμε συνταξιούχους τουλάχιστον δύο ταχυτήτων και ας έχουν δουλέψει τα ίδια χρόνια. Όλα αυτά θα μπορέσουν να συμβούν, αν σύντομα ο κύριος Μητσοτάκης αρθρώσει πολιτικό λόγο και παρουσιάσει σχέδιο με προτάσεις, πραγματικά ισοδύναμα και όχι σαν εκείνα της κυβέρνησης και εμφανίσει δίπλα του ένα επιτελείο που θα εκπέμπει σιγουριά για το μέλλον της χώρας. Την ώρα που οι επενδυτές φεύγουν τρέχοντας και η κυβέρνηση προσλαμβάνει στο δημόσιο, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κρίσιμη. Θα ωφελήσει και τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος θα έχει επιχειρήματα και για τους τροϊκανούς και για το εσωτερικό του κόμματός του. Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός δίνει περισσότερη σημασία σε κόμμα και τροϊκανούς παρά στους πολίτες. Ήρθε η ώρα λοιπόν για την πραγματική Αλλαγή, εκείνη που έπρεπε να είχε γίνει πριν από 35 χρόνια, αλλά δεν… Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις δεν εννοώ Αλλαγή με τον Μητσοτάκη, εννοώ Αλλαγή στον τρόπο που σκεπτόμαστε όλοι. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.
Καλή ανάγνωση, καλό σαββατοκύριακο και καλή μας τύχη…

Keywords
Τυχαία Θέματα