Προφυλακίστηκαν η Αγγελική και ο 39χρονος που συνελήφθη το Σάββατο

Μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, προφυλακίστηκαν, κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κατά την απολογία της στον ανακριτή, που είναι αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, η 22χρονη Αγγελική αρνήθηκε να μιλήσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω την διαδικασία, δηλώνω αναρχική».

Σημειώνεται,

πως η Αγγελική Σπυροπούλου αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» που φέρονται να σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως εδώ και 4 ημέρες η Αγγελική μετέχει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς σε απεργία πείνας για την προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Και ο 39χρονος από την πλευρά του έδωσε τυπική απολογία και ανέγνωσε ένα κείμενο με τις θέσεις του ενώπιον του ανακριτή. «Η Αγγελική Σπυροπούλου στάθηκε περήφανα και θαρραλέα απέναντι στους δικαστές», τόνισε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα