Ποτάμι: Τριτοκοσμική συνήθεια οι συνελεύσεις εργαζομένων σε ώρες αιχμής

Τη θέση του για τις συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων σε ώρες δουλειάς και κυρίως ώρες αιχμής, γνωστοποίησε μέσω δελτίου Τύπου το «Ποτάμι», χαρακτηρίζοντάς τες ως «τριτοκοσμική συνήθεια», τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές δεν αποτελούν απεργία και φέρνει ως παράδειγμα τόσο άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, όσο και τα αντίστοιχα παραδείγματα ξένων χωρών.

«Σήμερα για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Αθήνας θα ταλαιπωρηθούν

επειδή οι συνδικαλιστές σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ θα κάνουν μεσημεριάτικα την γενική τους συνέλευση. Θυμίζουμε ότι και στις 23 Σεπτεμβρίου η Αθήνα δεν είχε Μετρό και Τράμ επειδή πάλι οι συνδικαλιστές καλούσαν σε συνέλευση τους εργαζόμενους. Αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου μπορεί να ασκείται εκτός των ωρών αιχμής, και με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε και το κοινό να μην υπερταλαιπωρείται, αλλά και ο συνδικαλισμός να μην απαξιώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η γενική συνέλευση δεν είναι απεργία.

Επισημαίνουμε επίσης ότι σε άλλα περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ όπου οι βασικοί μέτοχοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, οι συνελεύσεις γίνονται Κυριακή απόγευμα.

Άλλωστε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το μετρό δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί στις καθημερινές ώρες αιχμής επειδή γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα